Dieten "minus socker"
Jag har haft typ ett diabetes sedan 2007 och när jag fick diagnosen var den "sockerfria" marknaden ganska smal. Jag blev rekommenderad att äta lightprodukter och det som fanns sockerfritt, marknaden var inte så stor då och jag minns fortfarande det äckliga sockerfria godiset som jag fick äta. Idag, nästan 10 år senare har marknaden exploderat av olika produkter! Nästan allt finns med mindre socker eller olika typer av sötningsmedel. Sen är det många som har börjat baka mer nyttigt också och använder andra källor till den söta smaken än socker. Jättebra tycker jag!
Det är med blandade känslor som jag ser sockerfria produkter i butiker. Jag blir glad över att det finns som alternativ men också ledsen för att det påminner mig om att jag har en sjukdom, att jag inte är som alla andra och behöver anpassa mig efter min sjukdom.

Gick förbi hyllan med kakor när jag handlade och såg massa olika sockerfria kakor.

Både jordnötskakorna och choklad cookies är riktigt goda faktiskt!