En bra veckostart
Att jobba skift som jag gör nu har verkligen både för- och nackdelar. Fördelar med kväll är att jag får sovmorgon ibland, kan ägna mig åt att fixa hemma, träna, luncha med någon kompis. Nackdelar med kväll är att jag kommer ur min dygnsrytm med konstiga sovtider, ibland hinner jag inte är lunch innan jobbet för att jag sover så länge, jag missar hemmakvällar med min sambo. Jag trivs allra bäst med att jobba dagpass, trots att det blir tidiga mornar. Men om man jobbar på en vårdavdelning som jag gör kan man inte bara jobba dagpass utan måste blanda. De flesta jobbar även natt men det vägrar jag, jobba treskift skulle vara katastrof för mitt blodsocker!
Även om jag jobbar kväll försöker jag att komma upp på morgonen och göra något, att bara sova och jobba skulle göra mig deppig. Så idag bestämde jag mig för att laga massa mat. Jag har nästan alltid med mig matlåda till jobbet, dels för att spara pengar men också för att hålla koll på vad jag stoppar i mig (ur ett diabetesperspektiv). Mat är viktigt för min sjukdom och ju mer jag vet om maten jag stoppar i mig, desto lättare att dosera insulin.

Första matlådan blev kyckling med broccoli, rödbetor och fetaost. Oj, såg nu att jag glömde ha i valnötter i salladen också.

Matlåda nummer två blev en klassisk lassange med lite oliver.
skriven
gud så gott :D